View Single Post
Eski 23-01-2011, 15:09   #28
Erdal Hoca
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu Mesajı Göster
Evet! Size balıklarımı anlatayım biraz. Kullandığım ilaç fayda göstermeye başladı sanırım. Kuyruklarındaki kızarıklıklar geçti neredeyse. Şimdi kızım tekrar sarı balık istiyor.
Balık almadan önce neye dikkat etmeliyim nasıl seçmeliyim. Cinsiyetleri belli olmuyor sanırım. Kızım yavrulamasınıda istiyor. Teyzemlerinkisi yavruladı yavrularından vermişlerdi ama yaşamadı. şimdi yavru istiyor. Lafın kısası neye dikkat etmeliyim ki sağlıklı balığı seçebileyim.


Ayşe Hanım, merhabalar.

Ben de yaklaşık 30 yıldır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum. İnternetle tanışmadan önce aynen sizin yaptıklarınızı defalarca yaptım. Ancak artık yanlışlarımı tekrarlamaktan kurtuldum.

Japon balıkları asla küçük hacimli akvaryumlarda beslenmemeli. Aksi takdirde balıklara işkence yapmış oluruz. Dişi erkek ayırımı oldukça zordur zaten. Sadece üreme zamanlarında erkeklerin solungaçları üzerinde toplu iğne başı büyüklüğünde beyaz noktacıklar oluşur. Oradan anlaşılır.

Siz, Mehmet Bey'in tavsiye ettiği sitede aradığınız her şeyi bulabilirsiniz ( Kendim de orada yöneticilik yaptığım için söylemiyorum )

Japon balıklarıyla ilgili genel bilgilere de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Linkte de göreceğiniz gibi japonlar 35 cm boya ulaşabilen balıklardır. Oldukça geniş hacim ister:

http://www.akvaryum.com/carassius_au...sur_7_70.asp#b

Bu da benim çok beğendiğim bir japon balığı akvaryumu.

http://www.akvaryum.com/Forum/japon_...e)_k334144.asp


Düzenleyen Erdal Hoca : 23-01-2011 saat 15:13 Neden: Yazım yanlışı
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön