View Single Post
Eski 11-02-2007, 12:05   #12
Halit Togay
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüseyin suat duman Mesajı Göster
İngilterede tüm yol boylarında ve tarla kenarlarında mevcut. Ekim sonu yirmi gün Cambridge'de kaldım, sabah yürüyüşlerim esnasında bolca tükettim! Yanlız Manchester'da ziyarete gittiğim dostlarımın evlerinin önünde,yaprakları dökülmüş, üzerinde alıca benzer, bildiğimiz sarı alıç iriliğinde ama koyu kırmızı renkte meyveleri olan üç, dört metre boyunda bir ağaç gördüm. Tadı nasıl diye sordugumda, onbeş yıldır evlerinin önünde ki kaldırımda bulunan ve etrafta ki diğer evlerin önlerinde de bir kaç tane daha olduğunu farkettiğim bu ağacın, süs ağacı olduğunu ve meyvalarından hiç yemediklerini, ama kuşların yediğini gözlemlediklerini söylediler. Hemen bir kaç tane koparıp şaşkın bakışları arasında yemeye başlayarak, Türklüğümü belli ettim! kıvamı alıç gibi ama tadı biraz ekşimsiydi, fena sayılmazdı, bütün ceplerimi doldurdum, akşama Cambridge'e geri dönerken yol boyunca kemirip durdum!
Türk olmaktan çok tabiata daha yakın olmakla ilgili bir durum sanırım ve esasen takdir edilmesi gerekiyor. Türk olmakla ilgili ise gurur duyulacak birşey.
Farklı kaynaklardan beslenmenin sağlığa iyi geldiği de genel olarak kabul gören bir konudur.
Ayrıca evinin önündeki ağaçtan yemiş yiyen her insan dolaylı olarak , hububat yetiştirilen veya hayvan yemi ziraati yapılan, bu sırada sulanan, gübrelenen, böcek ilacı atılan bir tarladan tasarruf edilmesini ve o arazinin doğal hayata katılmasını sağlıyor demektir.
Bu bağlamda herkesi bahçelerindeki yemişleri yemeye davet ediyorum .
Belediyeleri de yemişi yenen ağaçları dikmek konusunda bilgilendirmek gerekiyor.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön