View Single Post
Eski 21-01-2011, 12:10   #11
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. akınselcuk,

Kudret abi sağolsun. Sohbet esnasında soluduğum havayı temizlemek için ozon cihazı almak istiyorum. Bildiğiniz bir yer var mı? Diye sorunca ben senin için bir adet yapayım dedi. İki üç aydır kullanıyorum. Çok memnunum. İster su ozonlayın, isterseniz havadaki mikrop ve kötü kokuları temizleyin. Fazla bir enerji sarfiyatı yok. Bir akvaryum hava motorunun çektiği güç kadar. Zaten ozonu dışarı üfleyebilmek için akvaryum hava motoru kullanılıyor.

Topraksız tarımda besini havalandırmak için kullandığımız hava pompasından bir farkı yok. Benim tek düşündüğüm oksijen çok kuvvetli bir oksitlemeyle besin eriyiğindeki elementleri oksitleyerek çökelmesine sebep olur mu? Seralarda dezenfektan olarak ozon kullanıldığını okudum ama nasıl uyguluyorlar bilemiyorum. Serada kullanan arkadaşlar varsa paylaşımda bulunurlarsa memnun olurum.

Kullandığımız damacana suları şişelenirken hemen hepsi ozonla dezenfekte ediliyor. Çünki klor ve kokusu içme suyunda istenilmeyen bir şey. Yüzme havuzlarında da havuz suyunun dezenfeksiyonu ozon gazı ile yapılıyor. Ozonun mikrop ve bakteri öldürme özelliği çok kuvvetli. Tek riski direkt olarak solunmamalı ama o da bildiğim kadarı ile gaz konsantrasyonuna bağlı olarak değişiyor.

Saygılar

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön