View Single Post
Eski 21-01-2011, 00:24   #28
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Eser Hanım, 40 kadar çiğdem soğanını çim alana ama kayrak taşlarıyla yaptığım yürüme yolu bölümüne öbekler halinde dikmiştim. Ben de durumdan çok memnunum. Ancak çimlerin arasına diktiklerimde durum farklı. Hava eğer ılıman giderse çimler çabuk uzamış oluyor ve biçmek gerekiyor. Çiğdemlere zarar vermemek için çimlerin boyunu yüksek ayarda biçiyorum. Bu sefer de çiğdem çiçekleri çimlerin arasında kaybolup gidiyor. Çimlerin arasında kalanlar daha küçük çiçek açıyorlar. Ancak yürüme yolunun kenarlarına öbek öbek diktiklerim daha iri açıp, çok doğal ve güzel görünüm sergiliyorlar.

Ben biçilmeye gerek duyulmayan, mantar, pas gibi çim hastalıklarına dayanıklı, az suyla yetinebilen yer örtücü arayışındayım. Bu yer örtücünün içinde ayrıca dönüşümlü çiçek açacak birbiriyle uyumlu soğanlı bitkiler olacak. Sonbahar çiğdemi, ilkbahar çiğdemi, doğal küçük yapraklı ve çiçekli sıklamen çeşitleri, kardelenler, irisler, ters laleler, zambaklar vb...

5 yıldır geniş çim alan ve yüze yakın ağaç, yani yeşil ağırlıklı bir bahçe vardı, artık değişim istiyorum. Hangi mevsim olursa olsun bahçeme baktığımda rengarenk çiçekler görmek istiyorum. Araştırmalarım sürüyor.

Kızmayın ama Cezayir Menekşesinin görünümü bana pek albenili gelmiyor.

Sevgili Üzüm, evet aynı bitkiden bahsediyoruz. Küçük mevsimlik çiçekler gibi poşet saksılardaydı. Toprağın bir anda kapanmasını istediğimden fazla dikmiştim ama yazdığım gibi görüntüden pek memnun kalmadım. Söktüklerimi oraya buraya serpiştirdim ama bahçe düz olunca olmadı. Bu bitki daha çok aşağıya doğru sarkarak ilerlemeyi seviyor. Bence gölgede daha mutlu oluyor. Çok istilacı, toprağa değdiği yerde kök salıp tutunuyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön