Mısır Unu helvası
Baştan belirteyim; Çok kolay ve ve olmAdı ihtimali olmayan bir helva çeşidi.
hazıRlama süresi 20 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı fırınlanmış mısı unu
ince paketlerden, yarım paket tereyağı
1 su bardağı çekimiş fındık.
Şerbet için: Önce şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakın
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yapılışı:
Mısır ununu tavaya alıp, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kaurun(fazla olmasın)
Tereyeğını ayrı bir kapta eriterek mısır ununa katıp,10 dakika kavurun
çekilmişfındıktan 2 çorba kaşığı ayırın, gerisini helvaya ekleyip karıştırın.
Soğuk şerbeti,azar azar ekleyip, tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
helvayı servis yapacağınız kaba alın.(çok büyük olmasaın)
Üzerine iki kaşık çekilmiş fındık serpin.
kenarlarını çekilmemiş fındıkla süsleyin.
|