View Single Post
Eski 20-01-2011, 19:42   #1202
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Sevgili Üzüm fotoğraf için teşekkür ederim. Benimkiler en dış yapraklar gibi 3-4 yaprak olabildiler ancak, göbeklenmeye niye bile etmediler.

Ben Radika yı hep görür, görüntüsünü sever ama almazdım. Tadını bilmiyorum ama yabancı yemek kanallarında çok kullanıyorlar. Geçen gün acı olduğundan bahsetmişlerdi ama acı dedikleri acaba biber acısı gibi mi yoksa Roka acısı gibi mi? Alıp deneyeceğim.

Ben Kaşık Marulu bağladığımdan bahsetmiştim, bunu da bana çitfçi arkadaşım "Burada marullar zor göbek yapar" diyerek önermişti. Deneyip başarılı olunca, Iceberg te de denedim, biraz yamuk şekilli olsalar da onlarda da başarılı olmuştum. Test edip onaylamadan yazmıyorum.

Bu sıra Antalya'dan geldiğini söyledikleri değişik, yağlı yapraklı, ortasında göbeği olan kıvırcık türleri görüyorum. Tadını bilmiyorum ama görüntüsü pek güzel.

Sevgili Cemo fotoğraflar için teşekkürler. Özellikle Lahana çok güzel görünüyor. İlk defa bakla yetiştirenler, pazardakiler ile arasındaki farkı görünce eminim şaşıracaklar. Pazardakiler düdüklü tencere zor pişerken bahçeden topladıklarınız, tencere yarım saatte lokum gibi olacak. Toplarken her dalda bir kaçını özellikle bırakıyorum, içleri biraz irileşince yine aynı yeşil bakla gibi pişiriyorum. Onun lezzeti körpesinden de güzel oluyor, içleri kestane gibi, öneririm.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön