View Single Post
Eski 20-01-2011, 01:21   #23
Halil Solak
Ağaç Dostu
 
Halil Solak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 229
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Mart-Nisan arazideyim İnşallah güzel birşeylerle karşılaşırım. Yardım teklifiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Bu anlamda ortak bir payda da buluşacağımızı düşünüyorum.

Fotoğraflar gelene kadar. Soğanları nerde nasıl barındırdığınız hakkında ya da daha özel olarak saksı, toprak, çakıl ve sulama hakkında bilgi vermek istemez misiniz? Yoksa fotoğraflar gelince birlikte mi verirsiniz? Var mı böyle bir düşünce?
ilk olarak bu başlığı açtığımda bildiklerimi paylaşmak ve doğru bildiğim yanlışlar hakkında bilinçlenmekti. hafta sonları hafta içi çektiğim resimleri paylaşmaktı. ancak pek vakit bulamadım. şimdi sadece burada çiçeklenen türlerin resimlerini paylaşmayı düşünüyorum. bunun dışanda yetiştirme bilgilerini taleb eden tüm arkadaşlarla nacizhane deneyimlerimi seve seve paylaşabilirim. ve tabii ki yetiştirdiğim türleride.

ben türlerimi plastik saksılarda terasta yetiştiriyorum. özel olarak toprak isteği olmayan türler içinde bir standart toprak harcı geliştirdim. terasta saksı üstlerine dekor olsun diye çakıl kullanamıyorum çok fazla olumsuz etkisini gördüm. türleri bahçeye taşıyınca belki tekrar bir çakıl denemesi yapabilirim.

gübre konusunda ise daha önce hiçbir gübre kullamıyordum. doğal türlerin gübreye ihtiyacı yok diye düşünüyordum galiba yanılmışım. bu yıl güvercin gübresi şerbeti kullanmayı düşünüyorum.

Halil Solak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön