View Single Post
Eski 17-01-2011, 10:08   #1
akçay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: manisa-akhisar
Mesajlar: 235
15 m2 topraksız tarım serası

Aslında topraksız tarım gerçekte bir sebze fabrikasıdır diye düşünüyorum,çünkü imalat yapan bir fabrika neler yapıyorsa burda o var teknoloji,bilgi,tecrübe,sermaye,cesaret burda üretime dönüşüyor bir fabrika gibi süreklilik var.özellikle yanlış sulama,gereksiz gübre kullanımı,erezyon vs gibi sebeplerle tarım topraklarımız giderek azalıyor ya da verimsizleşiyor.

aralık ayında gittiğim Antalya tarım fuarında edindiğim izlenim birçok firma toprak düzenleyici,katkı maddeleri satıyor,bu demekki topraklarımız giderek bozuluyor,verimsizleşiyor,tarla bitkilerinin ihracatıda zorlaşıyor.işte topraksız tarım burda can simidi olarak devreye giriyor.önemide giderek artıyor.

işte bütün bu sebepler beni bu konuda birşeyler yapmaya yönetti bende acizane işletmemin bahcesine 15m2 kadar bir sera yaptım,bu arada geçen yaz evimin terasında bir denemem daha olmuştu bu ikinci,bitkilerin isteği beni şaşırttı,ve adeta kamçıladı diyebiliriz.

bakalım bundan sonra ne olacak beraber göreceğiz.eleştiri ve önerilerinize sonuna kadar açığım.bu arada sayın Kudret TEZEL e ve bilgilerini esirgemeden sunan bütün herkese teşekkür ederim.bitkiniz her daim yeşil ve bereketli olsun

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön