View Single Post
Eski 15-01-2011, 19:17   #57
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Sevgili sariefe, çok güzel güle güle büyüt.
Bir kaynakta odada çay makinesi çalıştırmanın ,çaydaklık kaynatmanın ,kalorifer yanına su koymanın bitkiye çok iyi geldiğini okumuştum .]
Teşekkür ederim sevgili Hhatice. Okuduklarınız bilgisizce yazılmış uygulamalar malesef. Bitkinin nemli havaya gün boyu ihtiyaç duyduğunu düşünürsek 24 saat çay makinesi çalıştırarak nem sağlamak çok da mantıklı olmasa gerek. Tabi ki amaç nem arttırmak olunca sözü edilenler akla gelebilir. Fakat çay makinasını, petek üstü suyu geçtim nem makinaları bile yeterli verimi veremeyebilir. Hatta vermediklerine dair bir yazı okumuştum. Uzmanından


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu Mesajı Göster
KOÇTAŞ'a gittiğimde o etoburların hali içler acısıydı.Eğer yani bitki gelmediyse alınacak gibi değillerdi.Mahvolmuştu bitkilerin çoğu hele kaktüs ve sukulent alınacak gibi değildi.
Hangi Koçtaş sayın umutyolcusu? Ben İstanbul Cevahir Koçtaş' ta 2 hafta önce yeni gelmiş vft leri gördüm. Durumları iyi olan bitkilerdi. Rahatlıkla alınabilirlerdi. Fakat mesajımda belirttiğim gibi gelir gelmez alınmazlarsa etoburlar yapımarketlerde gerek bilinçsizlikten gerekse imkansızlıktan hep geriye giderler. Bir anlamda yok olmaya mahkumdurlar.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygün Mesajı Göster
...

Geriye iki sorum kalıyor. Onu da sariefecik yanıtlar nasılsa

1- Dinlenme döneminin zamanı ve süresi nedir?
2-Sadece torf mu ister, bahçe toprağı falan gerekmez mi?

Canım, çok teşekkür ederim. sevgiler....
Seve seve

1- Kasım 15 - Şubat 15 arası. (3 ay ya da biraz fazla)
2- Sadece torf ister. O da herhangi bir torf değil. Etoburlara özel sarı torf yani baltık torfudur. Başka bir toprak ya da torfta yaşamaları mümkün değil.

Rica ederim. Sevgiler...


Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 02:26
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön