View Single Post
Eski 15-01-2011, 18:33   #55
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serilaaa Mesajı Göster
Sayın Sariefe iyi günler dilerim,ben şu sıralar etobur sayfamı açmak üzereyim bendeki türlerle
sizinkiler hemen hemen aynı,fakat Nepenteslerinizin güzelliği ve bakımı harika ellerinize sağlık.
Selamlar.
Sayın serilaaa size de iyi günler. Sayfanızı merakla beklicem. Nephentesin güzelliği biraz yeni olmasından kaynaklanıyor. Bugün itibariyle bazı ibriklerinde kuruma var ve yeni ibrik oluşumu da yok ama yeni filizlerle boy atmış durumda. Bu da beni mutlu ediyor. Yeni ibrik oluşumu için ona küçük bir sera yapıp istediği şartları sağlamayı düşünüyorum. Hatta malzemeleri de aldım hazırlar fakat yoğunluktan sıra gelmedi. Kısa zamanda onu da yaparım inşallah.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serilaaa Mesajı Göster
Sayın Sariefe kendim denediğim için söyleyeceğim.Vft'lerin çiçekleri fırça ile tozlaşma yapılarak dölleniyor.Çiçeğin etrafındaki sarı renkli tozları fırçaya sürtüyorsunuz.Daha sonra bu fırçadaki tozları çiçeğin göbeğine tokunduruyorsunuz.Böylece döllenme oluyor.Çiçek kuruduğu zaman
siyah tohumlar dökülüyor.Bunlar taze tohum olduklarından katlama engelide olmadan direk hazırlanan toprağa ektiğinizde en geç 1 ay içersinde toprak üstünde kendilerini gösteriyorlar.
Maharet bundan sonra başlıyor.Bu evrelere kadar ben geldim.Bundan sonra neyazıkki yavru yok oldu.Bunları yazmaktan maksadım Vft taze tohumdan çok çabuk büyümekte
gözünüzde fazla büyütmeyin.Selamlarımla.
Fırça ile döllemeyi biliyorum. Fakat tekrar etmem gerekirse, ben döllemenin fırçayla ya da değil iki ayrı bitkinin çiçeği arasında yapılacağını biliyordum. Hem o nedenle hem de amaç tohum olmadığı için bitkiyi yormamak adına denemedim. İlerleyen zamanda denemek isterim. Bilgi için teşekkür ederim.

Saygılar...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygün Mesajı Göster
Favorim, venus flytrap....!

Sevgili sariefe sayende niyeti bozanlar kervanına katılacağım gibi görünüyor. Bitkin öyle sağlıklı ve güzel görünüyor ki ...Anlatımın da nasıl içten ve sevimli.

Sanırım bir kaç saat sonra seradayım.

Yalnız fiyat konusunda bilgi verebilir misin? Normal aralık ne olabilir?

Sevgiler...
Merhaba sayın aygün, sayfama da aramıza da hoşgeldiniz şeref verdiniz. Vft için en zevk veren etoburlardan birisi diyebilirim. Zaten etobur deyince ilk akla gelen vft ve kapanlarıdır. Favori yapmakta haklısınız. Fiyat konusuda şöyle ki;

Vft = 20 Tl.
Nephentes = 40-50 Tl.
Drosera Capensis = 25 Tl.
Drosera Spatulata = 20 Tl.

Bu fiyatlara adı geçen bitkileri bulabilirsiniz. Fiyattan öte asıl dikkat etmeniz gereken sağlıklı bir bitki almaktır. Yani bu fiyatların altında bir bitki olabilirsede büyük ihtimal sağlıksızdır. Bilginize.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygün Mesajı Göster
Nedir tam olarak zorlandığın nokta? Anlatırsan beni aşıp aşmadığına karar vereceğm
Aslında sayın Hhatice' ye sormuşsunuz ama bilgim dahilinde cevap vereyim. Hemde favoriniz olan vft yi baz alarak. Sağlıklı bir bitki yetiştirmek için güneş şart. Yağmur suyu şart. (Sulamayı yazın neredeyse 2 günde bir kışın 5 günde bir aksatmadan yapmalısınız. Tabağında hep su olmalı. Torfu kurumamalı asla.) Bu ikisi olunca bitki sağlıklı olarak yaşar. Ta ki dinlenme dönemine kadar. Vft, dormancy denen dinlenme dönemi geçiren/geçirmesi gereken bir tür. Dönemi geldiğinde ısısı 5-10 derece civarı olan bir ortamda bakmalısınız bitkiye. Bu sayede bitkiyi dormancye sokmalı dinlendirmelisiniz ki yorucu maratonu atlatıp yenisine hazır olabilsin. Aksi halde zayıf düşen bitkinizi kaybedebilirsiniz.

İşte böyşe nazlı, hassas bir bitki. Bunlara uyarsanız zor bişey değil. Uymazsanız kolay bişey değil Sevgiler...


Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 02:24
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön