View Single Post
Eski 15-01-2011, 10:09   #3
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Sevgili hassoman, mutfak becerilerinizin çok iyi olduğunu biliyorum. Sizinle bu konuda nereye kadar yazışabilirim bilemiyorum.

Vermiş olduğunuz İrmik Helvası tarifinizi okudum, bir iki hususu sormama müsade eder misiniz?

Ben helvayı sırf tereyağ kullanarak yaparım, içine katmış olduğunuz ayçiçekyağı kokusu, içinde sırıtmaz mı?
Ben de yarı yarıya süt ve su kullanırım ama şekeri süte katmam, daha sonra ilave ederim.

İrmiği de en az 25-30 dakika kısık ateşte kavururum, zaten meyanesi geldiğinde hem rengi hafifçe döner hem de tencere içinde çevrilmesi-karıştırılması daha kolaylaşır.

Bal, şimdiye kadar hiç kullanmadım ama bir defa deneyeceğim. Bu deneme esnasında yine de sıvı yağ kullanacağımı sanmıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön