View Single Post
Eski 14-01-2011, 11:40   #79
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Mısır ununu ve patatesi az kullanırım ama kaç senedir GDO yüzünden gönül rahatlığıyla alıp çocuklara yediremiyordum. Kastamonu'da bir çok şeyde olduğu gibi mısırda da doğal tohum kullanıldığını duyuyorum, büyük marketlerden değil de köyünden getirenlerden almaya başladım. Patatesi ise sadece organik bulursam alıyorum. Biliyorum ki bu çok yetersiz, ne kadar dikkat edersek yine GDO'ya bulaşıyoruz. Biz evde ne kadar dikkat etsek de okul kantinlerinde hatta yemekhanelerinde GDO'lu ürünler var.

Bizim doğal ürüne talebimiz ne kadar çok olursa, arz da ona göre zamanla şekillenir. Her yerden olmasa bile bazı yerlerden, ya da bazı yerlerin bazı raflarından gönül rahatlığı ile istediğimizi almaya başlarız. Son bir yıldır organik rafların, günlük sütlerin artması, tüketici talebinin sonucu.

Bireysel olarak seçici satın alma yanında sesimizi duyurmalıyız. En tepeye duyuramazak, doğrudan aldığımız yere duyurmanın da etkisi olur diye düşünüyorum. Sürekli gittiğimiz marketin müşteri hizmetlerine yazılı olarak istediğimiz ürün özelliklerini bildirebiliriz. Ben bir yazsam, aynı konu için başkaları da üç yazsa damlaya damlaya göl olur. Sonuçta satış için oradalar, alıcıyı duymak zorundalar. En basit bir örnek; mahalle bakkalımız geçen sene günde 2-3 şişe günlük satarken, talep oluyor diye başka markalarla da anlaştı, şimdi yetiştiremiyor.

Çocukların okulundaki yemek firması ile görüştüm. Özellikle kullanılan şekerleri sordum, mısır şurubu kullanmıyorlarmış. Kantinlerde satılanlardan bahsettim, biraz meyveye yönelmişler. Ama yalan ama doğru bana bir şeyler söylendi, ben çıkınca olay da onlar açısından unutuldu. Benim dışımda 10-20 veli aynı şeyi sorarsa "Ya, demek ki problem var, ne yapabiliriz?" diye düşünmez mi iyi bir yönetici.

Temiz Besin Hareketi "GDO'lu ise Bilmek Hakkımızdır" kesinlikle. Ama biz bir şeyler yapmazsak, sorgulamazsak, sormazsak, istemezsek başkaları hiç bir şey yapmaz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön