View Single Post
Eski 14-01-2011, 00:02   #75
elek
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Uzun süredir patlatmak için mısır alırken üşenmiyorum, raflarda kaç marka varsa paketlerinin arkasını dikkatlice okuyorum. ".... dan ithal edilip firmamızda paketlenmiştir" gibi açık bir ibareye sadece bir firmanın ürününde rastlayabildim. Çoğu pakette "Türk Malı", "Türkiye'de üretilmiştir" yazıyor, açık olarak "Adapazarı'nda üretilip firmamızda paketlenmiştir" yazan bir markaya rastladım. Merak ettiğim konu şu, ambalajlara konulan bu ibarelerin doğruluğu nasıl denetleniyor? "Türk malı" yazan bir paketteki mısırın ithal olmadığı garanti edilebilir mi?

Gümrüklerin çoğu konuda istismara açık olduğu acı bir gerçek, GDO konusu gündeme gelmeden önce ya da şu anda ithal edilen mısırların GDO içerip içermediği ne şekilde denetleniyor bunu da merak ediyorum. Analizlerin yapıldığını haberlerde duyuyoruz, ancak sonuçları kamuoyuna açıklama konusunda çok ketum davranılıyor. Ayrıca numuneler koca bir gemi dolusu dökme mısırın üst kısmından 300-500 gr şeklinde alınıyorsa yapılan analizlerin de bir anlamı kalmıyor bence.

En kısa sürede etiketleme işinin bir düzene girmesini umut ediyorum. Kanun koyucu ve uygulayıcılar GDO konusuna bir düzen getirinceye kadar da üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Günlük en azından yarım saat - 1 saat bu iş için düzenli zaman ayırabilirim.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön