View Single Post
Eski 09-02-2007, 20:39   #1
barracuda
KeReM
 
barracuda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: MUGLA
Mesajlar: 28
Sarracenia Yetiştirmek

Merhabalar,
Herşey internetten aldığım vft tohumlarını ekip, bu konuda araştırmalarımı sürdürürken başladı. Birbirinden etkileyici cp leri görünce büyülendim.
Baltık torfunu büyük şehirde yaşayanlar bile zor bulurken ben nasıl bulabilirim diye düşünürken, sera sahibi bir arkadaşın yanına uğradım ve çuval çuval PLANTOBALT ları gördüm. Baltık torfu yani
Bagaja attım hemen bir çuval, perlit yanında hediye.
...
Yetişmiş cp bulamayınca, bende tohum almaya karar verdim.
Sarracenia purpurea, rubra, alata, flava, leucophylla, minor, oreophila, Simple ve Complex Hybrid lerden,
Dionaea muscipula "South West Giant", Very large all-green clone,all-green clone, AKA G12,Very large clone,Vigorous all-green clone,Very large clone, AKA "Megatraps",Very large clone,G14, AKA "Dirk Ventham's Giant", G16, AKA "Adrian Slack's Giant" ve birazda taze SPHAGNUM MOSS aldım.
İlk partiyi kargolamışlar.
Kargolamışlarda, nasıl ekeceğim ben bu tohumları? Dionaea' lar tamam %70-30 veya 60-40 torf perlit karışımı ile tohumlaı serpip hafif bastırıp ekeceğiz.
-Sarracenia' larda durum nedir? torf-perlit-dere kumu üçlemesine dair kaynaklarda okudum.%60-40 torf perlit karışımıda okudum.
-Sarracenia tohumlarıda, torf ile örtmedenmi ekilir?
-Ne zaman ekim yapayım? Bizim buralarda pek kış olmaz, İstanbul'da biz bu havalara bahar derdik.
-İş yerimde 20 mt2 lik bir odamı bitkilere ayırmayı düşünüyorum ama güneş görmüyor.Flo. ile aydınlatarak yeterli aydınlatmayı sağlayabilirmiyim?
-Oda ısısı 18-19 c. yeterlimidir?
- Ekilmemiş tohum saklama şartları ve süresi nedir?
...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, bu konuda bana tavsiyeleriniz ne olabilir?

Tohumdan cp yetiştirmenin ne kadar zor ve meşakkatli bir iş olduğunu, emek sabır ve bilgi isteyen bir konu olduğunu, bu işe yıllarını vermiş hobistlerin yanında, bilgimin ve tecrübemin yetersiz olduğunu ayrıca başarısızlığa uğrayabileceğiminde farkındayım.

Teşekkürler

barracuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön