View Single Post
Eski 13-01-2011, 00:12   #21
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Güzel bir adayınız var yalnız uygulamayı çok erken yapmışsınız. Havai köklendirme için ağacın aktif olduğu dönemler, özellikle de mayıs-haziran ayları tercih edildiğinde başarılı olunuyor. Ayrıca bu uygulamada testere gibi zedeleyici aletler yerine çok keskin bıçakları kullanıp temiz kesikler açıldığında daha başarılı olunuyor.

Selahattin beyin sattığı o pembe tozu kullandığım akçaağaçlarda, hemen hemen her ay denediğim havai köklendirmelerde başarlı olamazken yaz sonundaki o kötü havalarda toz kullanmadığım sığlalar iki buçuk haftada köklendiler. Belki tür farkından kaynaklanıyor olabilir bilemiyorum ama tozun çok da etkili olduğunu düşünmüyorum.

Dünya üzerindeki birçok bonsaici, havai köklendirmede B1 vitaminine batırılmış sphagnum yosunu kullanıyor. Bu o bölgedeki nemliliğin sürekli olması ve ağaca stres yaratmaması için yapılan bir uygulama. Yani o bölge sürekli nemli olmalı. Yani torbanın içine su dökerseniz suyun çıkması da gerekiyor.

Umarım uygulamanız başarılı olur ve hızla bu güzel adayı güzel bir bonsai yapma yolunda çalışmalara devam eder ve bizlerle paylaşırsınız.

Kolay gelsin

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön