View Single Post
Eski 12-01-2011, 15:41   #27
engraulis
Ağaçsever
 
engraulis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 57
Akvaryumları temizlemenin en kolay ve etkili yöntemi suyu küçük bir hortum vasıtasıyla vakumlayarak boşaltmaktır. Akvaryumların hava hortumları bu iş için idealdir. 1 m kadar bir hortumun içini suyla doldurup bir ucunu elimizle kapatıp diğer ucunu akvaryuma daldırırız. Sonra akvaryum seviyesinden aşağıda bulunan bir kabın içine elimizdeki ucu bırakırız. bu şekilde kendi kendine su boşalmaya başlar. Bu çekme kuvvetinden faydalanıp akvaryumun dibindeki taşların arasındaki pislikleri de çok rakatlıkla çektirerek çok güzel bir temizlik yapabiliriz.
Ancak kesinlikle suyun tamamını boşaltmamamız gerek, Yarısını ya da en fazla üçte ikisi. Ve içine koyacağımız suyu klorlu çeşme suyu olmamalı. Mümkünse doğal bir kaynak suyu. Mümkün değilse kaynatılmış su kullanabiliriz. İçine ekleyeceğimiz suyu bir gün önceden akvaryumla aynı ortamda bekletiyoruz. Bunun nedeni akvaryumdaki su sıcaklığı ile ekleyeceğimiz suyun sıcaklığını eşitlemek. Denizde bile balıklar farklı akıntı ve sıcaklık bölgelerine geçerken belli süre orada ortama alışmak için beklerler.
Kesinlikle akvaryumun içine farklı sıcaklıkta su dökmeyiniz. bu balıkları şoka sokar ve balıklarda stres olur.
Ayrıca akvaryumlarda üzerinde mantar gördüğünüz ya da garip hareketler içinde olan balıkları hemen ayırmak gerekir. Bazen balıklarda sağlıklı balıkların hasta balığı öldürmeye çalışması gözlenebilir. Balıklar su içerisinde yaşadıklarından hastalık bulaşması çok kolay ve çabuktur.
Ve son bir nokta, mümkün olduğu kadar elimizi akvaryum suyuna değdirmekten kaçınmalıyız. Elimizi sokmamız gerekirse çok iyi yıkamalıyız.

engraulis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön