View Single Post
Eski 12-01-2011, 08:59   #9
mtugrul33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Sn Delimus,
Bu sistemde yabancı ot olmuyor.Perlit,torf,leonardit ve pomza içerisinde ot tohumları pek nadir çıkıyor.O yüzden ot ilacı hiç yapılmadı.Olukları 0,5 siyah örtü naylonları 60 cm eninde bir hizarda bıçmak suretiyle yaptım.6-7 lik çivilerle oluk boyunca diktim(malçladım)Oluk içerisine hazırlanan perlit+torf+leonardit+pomza karışımını çuvallarla döktüm.
Üst 5.rafa malzemeyi dökmekoldukça zahmetli oldu.Sonra bunun üzerine damlama hortumu serdim.Hortumları her 5 metrede bir telle oluklara sabitledimki kayma olmasın.
Üst örtüyü de çivi ile pattıktan sonra 20 cm.çapraz çift ekim yaptım.Ancak bir kaç sulamadan sonra oluklarda oluşan eğilmeleri önlemek için 10 luk inşaat demirini resimlerdeki gibi yer destekli olarak kaynattım.İplerle bu demirlere olukları sabitledim.

Çilek seçimiyle ilgili sorunuzu gelince,bu yıl Anamurda fide temini oldukça sorunlu geçti.Rubigem çilekler tad ve aroma bakımından çok güzel.İhraçlık olarak alınıyor.Bende normal tünel içerisinde yaklaşık 4000 adet de camarosa fidem var.Keşke hepsini Camarosa eksem daha iyi olacakmış.Ürün çok verimli.

Ben fideyi Ekim ayının20sinde ektim.Geç kaldık biraz.Eğer 1 Ekimde ekebilseydik Araliik ayı içerisinde ürünü satmaya başlayacaktık.Bu yıl kendi fidemi kendim yapacağım.Festival,camarosa ve rubigem türlerinden çoğaltacağım.İsteyen arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışacağım.

İlginizden dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön