View Single Post
Eski 09-02-2007, 14:49   #29
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
İklimin Efendileri

Tim Flannery

Klan Yayınları

En nihayetinde, günümüz dünyasında hepimizin yüz yüze olduğu en önemli sorun ile ilgili açık ve net bir çalışma. Eğer şu ana kadar Tim Flannery’nin etkileyici yazılarına bağımlı hale gelmediyseniz, bu kitapla onu keşfedebilirsiniz: Bu eser kesinlikle, şu ana kadar yazılmış en iyi kitap!

”JARED DIAMOND
“Bu, inanılmaz bir kitap: heyecan verici, şiirsel, tutkulu ve çok geç olmadan harekete geçmek için hepimizin bilmesi gereken bilgilerle dolu.

”REDMOND O’HANLON
İklim değişikliği ne anlama geliyor?
Küresel ısınma hayatlarımızı nasıl etkileyecek?
Yıkıcı fırtınaların ve daha sık yaşanan kuraklıkların nedeni küresel ısınma mı?
Peki ya bütün bunları durdurmanın bir yolu var mı?

Tim Flannery, bu kaçınılmaz ve acil küresel felaketin herkes tarafından bilinmesini sağlayacak bir şekilde, net ve açıklayıcı bir dille küresel iklim değişikliğini tüm boyutlarıyla anlatmaktadır. İklimin milyonlarca yıllık tarihini mükemmel bir öykücü ustalığıyla anlatarak, yüz yüze olduğumuz durumu daha net bir şekilde tahmin edebilmemizi sağlamaktadır. Fosil yakıtlar tüketerek, her geçen gün atmosferimizdeki sera etkisini artırıyor ve yerküremizi daha sıcak bir hale getiriyoruz.

Her ulus bu durumdan farklı şekillerde etkilense de hepimizin ortak olarak deneyimlediğimiz bir şey var: artık iklimin efendileri bizleriz ve yarattığımız yeni iklim koşulları tüm medeniyetimizin bugününü ve yakın geleceğini tehdit ediyor.
Tim Flannery bize, bu sorunla başa çıkabilmek için hepimizin yapabileceği şeyler olduğunu anlatıyor. İklim değişikliğini engellemek için neler yapabileceğinizi öğrenince çok şaşıracaksınız. İklimin Efendileri, hayatınızı değiştirecek!

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön