View Single Post
Eski 11-01-2011, 11:27   #14
Baki Berk Kayalar
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
İtalyanlar bal kabaklı risotto (pilav) yapıyorlar. Ayıklanıp kabukları soyulan ve ufak ufak doğranan bal kabakları bir tencerede kaynatılıp patates gibi haşlanıyor. Haşlanan kabaklar tenceredeyken kaşıkla eziliyor ve püre gibi bir şekle sokuluyor. Sonra içine pirinç konuyor. Pirinçler de piştikten sonra yemek hazır oluyor. Turuncu, yumuşak bir pilav oluyor. Tadı domatesli pilavı andırıyor. Damak tadımıza çok aykırı değil. Denemenizi öneririm. Özellikle domatesli pilav sevenler bal kabaklı risottoyu beğeneceklerdir.


Düzenleyen Baki Berk Kayalar : 11-01-2011 saat 11:28 Neden: Ayarlama
Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön