View Single Post
Eski 10-01-2011, 10:28   #22
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
AgacSevadlisi, iyi gunler.

Bonsaide budama esastir. Bu dala kiyamam bunu kesemem dusunceleri ile hareket ederseniz istediginiz bonsaileri elde edemezsiniz. Elinizde guzel adaylar var. Agaclariniza bir heykeltiras gibi bakmiya calisiniz. Bu ham meteryallerden nasil bir eser cikarabilirsiniz diye hayal gucunuzu zorlayiniz. Hayalinizdeki agaci gozunuzun onune getirip uygun budamalari yapiniz diger arkadaslarimin da belirtigi gibi kurumus govde ve dal gorunumleri de verebilirsiniz.

Sectiginiz turler yasamayi seven agaclar, derin budamalardan korkmayiniz( yeter ki siz ne yapmak istediginize karar veriniz) derin budamalardan sonra agcalariniz bircok surgun verecek bu surgunleri de siz degerlendirip agaclariniz uzerinde dizeceksiniz.

Iki govdeli zeytin agacinizinortasinda bosluk olusmus( agac govdeleri birbirinden uzaklasmis ve yukarilarda tekrar yakinlasmis.) Govdeleri yaklastirip bu boslugu kapatmaniz imkansiz degil ama zor. Belki Tekin beyin cizdigi agaclari ayirip iki agac elde etme onerisini gozden gecirirsiniz.

Agaclarinizi bilincli olarak budarken, Onlari istediginiz sekle sokmakla birlikte sagliklarinin da daha iyi olmasina yardimci olacaginizi unutmayiniz.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön