View Single Post
Eski 07-01-2011, 07:59   #10
Avanos
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Sayın Açakıcı Yukardaki analiziniz. İktisat hocalarının analizine benzemiş. Genelde iktisadi analizler. Doğru sonuç vermez.Çünkü tavuk çiftliği kurarken 1995lerde kuş gribi hastalığı analizlere dahil edilmemişti.Ama şuda doğru ki bir yatırım yapacağınızda analiz etmelisiniz.Finansal gereksinimleri karşılayabiliyormusunuz.Sorularınızın hepsine cevap verebilirim.

Son 15 yılda yenilikçi olarak sunulan ürünlerden sadece kültür mantarı üretimi devam etmekte ve başarılı oldu diğer sunulan etinden sütünden gagasından yararlanılan tür ve ürünlerin hepsi başarısız oldu. Örnek Angora tavşanı çiftlikleri çinçila kürkü deve kuşu çiftlikleri vb.
Ginko Biloba'nın etinden sütünden yararlanmak mantıklı gelmiyor.Çiftçilik yapmamış kişiler büyük bir bahçeyi idare etmesi kolay değil.Hem arıcılık yapacak hem kekik yetiştireceksiniz.
Alt tarım yapacaksınız.Bunlar kitapta yazan kadar kolay şeyler değil.Daha önce 200 dekar bir arazide yaya olarak gezinti yaptınız mı?
Yapılmaz şeyler değil ama tecrübe ve emek ister.

Sanırım Hala daha arazi sorununu çözmemişsiniz.Burada en önemli şey arazi. Arazi işini çözmeden zaten diğerlerinin muhasebesi anlamsız kalıyor.


Finansman konusuna gelince :
1- Köyle bu işi ortak yapamazsınız.Köylüye makbuzla fidan satacaksınız.arazide 50 kişini ağacı olacak bahçe kimin olacak köyün tüzel kişiliğinmi? Ozaman siz bu işten ne kazanacaksınız?Köylü ile pek haşır neşir olmamışsınız? Bu dediğine inanacak köylü nerde köy adına bu krediye kim kefil olacak.Köy tüzel kişiliğine yaptırırsanız hibe alıyorsunuz ama arazi başarısız olursa yine kefillerden hibeyi faizi ile birlikte tahsil ediyorlar.200 dekarlık bir yer yaptığınızda 100000 TL kefil olacak esnaf bulacaksınız.Hibede olsa.Köy tüzel kişiliğinin işine siz neden koşturasınız.3 Ağacım var diye köylü nende ilgilensin olursa olur olmazsa 15 TL gider der şayet o parayı almayı başarırsanız.
2- Kredi banka kredileri gibi önce ver sonra yap değil. Öyle olsa yapmayacak kişiler kapıda sırada bekler. Önce işleri yapıyorsunuz sonra kredi alıyorsunuz.
3- Hibe konusuna gelince şayet arazinin altına alt ürün dikerseniz kekik ve diğerlerini hibeden faydalanamıyorsunuz?
4- Arazi hazine arazisi ise alt ürünleri diktiğinizde dekar başına ayrıca yaklaşık 22 TL yıllık kira veriyorsunuz?



Sizle daha önce konuşmuştuk.İstanbul ve çevresinde bu şartları taşıyacak orman arazisi bulmak zor değil hayal. Daha bu konu ile ilgili okadar sorun varki burada yazmayada anlatmayada vakit yetmez.Aklınıza takılan olursa dilimizin döndüğü kadarı ile cevaplarız.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön