Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehnaz
1 hafta önce 150 gr kadar kuru üzümü 1 litre arıtılmış su ile bir adet cam şişeye doldurdum ve karanlık ve serin ortamda sakladım. Bugün ne olduğuna bakmak için şişeyi açtım. Suyun rengi koyu bal rengine dönmüş. Tadı ise şekerli ve asitli gibi. Fakat suyun akışkanlığı kaypak . Yani tadı fena değil , rengide hoş ama bardağa doldururken bamya suyu kıvamı pek iştah açıcı değil. Acaba hata varmı yoksa zaten oluşumu böylemi ?
|
Sevgili şehnaz, Şıranızın kıvamının içindeki üzümün suya göre az olduğundan gelmekte, tadındaki asidiklik keskinlik derecesi gazozu andırıyormu, genelde şıralarda tad ve aromanın ölçüsü keskinlik derecesi ile uygun düşmektedir, açıklamalı paylaşımlarına gerekli bilgi ve yorumlar sunabilirim, sevgilerimle hoşça kalın.