View Single Post
Eski 08-02-2007, 11:19   #113
Kagan
Ağaç Dostu
 
Kagan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-04-2005
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 216
Dün, sulama yaparken Yelken Çiçeğimin (Spathiphyllum wallisii) saksısının altından aşağıdaki fotoğraftakine benzer bir kurt çıktı. Kurt çıkmadan önce saksıyı aspirin ve B vitaminli su ile iyice sulamıştım. Ayrıca saksının drenaj delikleri çok geniş ve çok sayıda.

Bitkiyi yaklaşık üç ay önce satın almıştım. Nedense, seralardan gelen bitkilerin topraklarında bu canlılardan bulunuyor. Bitkinin toprağına hiç dokunmadım, toprağı çok hafif bir karışım.

Benim saksımdan çıkan kurt (ya da çıyan ?) her ne kadar aşağıdaki fotoğraftakine benzese de aralarında farklar var. Öncelikle benimkinin rengi sarı idi. Boyu 2 cm'den azdı. Ayak yapısı fotoğraftakine benziyordu.

Bu yaratığın bitkime ve bitkimin köklerine zarar verme olasılığı var mıdır, varsa ne kadar zarar verebilir? Bitkimi bu yaratıktan kurtarmak için neler yapabilirim?

NOT: Yelken Çiçeğim çok sağlıklı ve çok gürbüz. Durmadan gelişiyor, yaprak üstüne yaprak çıkarıyor ve çiçekler veriyor. Yani, bu kurt (ya da çıyan ?) saksıda yuvalanmış olsa bile bitkiye bir zarar vermemiş gibi. Ama yine de yeni çıkan bazı yapraklar hafifçe pörsük duruyorlar.

Eklenen Resimler
 
Kagan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön