Yoğurt üzerinde ki kaymakları az az da olsa mutfak larda kullandığınız el Blenderi ile çok rahat yapabilirsiniz.
Beş dk çırpmanız yeterli olacaktır sanırım. ya da biraz daha fazla.
Çabuk olmasını isterseniz sıcak ortamda bekletirseniz çabuk olur. Ama oda çok da kaliteli olmaz.
Soğuk olduğunda biraz geç olur ama güzel yağ çıkar.
Kaymağı Bir bardak Yoğurt ile karştırın çok katı olursa az su ilave edin ayran kıvamına gelince yeterlidir.
Blender ile iyice karştırın belli bir süre sonra kaymak bir birine yapışır konuma gelecektir.
O kıvama gelince ayranın üsstüne çıkacaktır. Yüzeyden kaşıkla toplayıp başka bir kaba koyun orada kaşıkla sağdan soldan sıkıştırın Tereyağınız hazır demektir. Kolay gelsin.
|