View Single Post
Eski 03-01-2011, 17:25   #60
yıldıztozu
Ağaç Dostu
 
yıldıztozu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
Sayın koala,
Orkideleriniz için başarılar diliyorum. Kurtulma şansları yüksek merak etmeyin ama sabırlı olun. (Daha önce bu kısmı okumayı kaçırmışım ve bugün okudum başınıza gelenleri yoksa elimden geldiğince sizse yardımcı olmak isterdim.)
Benim de bir orkidemin durumu çok kötü idi, (hiç kökü yoktu) ve sağolsun Ziya Bey bana da hem yosun hem de orkide toprağı yollamıştı. Yaklaşık olarak 9 ay oldu.
Yaz ortasında minik bir yaprak çıkardı fakat yaprak büyümeyi kesti 2 cm de kaldı ama ben cesaret edip bitkiyi yerinden oynatmak istemedim.Köklerine bakamadım. Bir ay önce bir minik yaprak daha çıkardı eğer o büyürse sanırım başarmış olacağım.
Vermikulit hızlı bir gelişim sağlamış sizin toprak karışımınız bu kadar hızlı bir gelişme göstermezse de sabırlı olun lütfen. Zamanla herşey yoluna girecektir.
Umarım çiçeklerini de burada görmek nasip olur.
En kısa zamanda size orkidemin resmini ekleyeceğim.
Yaklaşık olarak 5-10 günde bir suluyorum. Gördüğüm kadarıyla da orkideler fazla suyu sevmiyorlar.Eğer su dolu bir kaba saksıyı daldırıp bir kaç dakika bekleterek sulama yöntemini seçerseniz sanırım daha kolay gelişme sağlayabilirsiniz.
Sevgiler

yıldıztozu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön