Konu: Petek
View Single Post
Eski 02-01-2011, 20:58   #16
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murtiow Mesajı Göster
herkese iyi yıllar .İlk defa , erzurum dan getirildiği söylenen naylona sarılı ,bütün petek gözenekleri dolu petek balı aldım.tencerenin içine boşalttık .yedim fakat beğenmedik. tadı , akide şekeri gibi...Hem peteğin bal mumları ağzıma takılıyor ..sahte olduğunu düşündüğüm bu balın peteklerinden ,mumlarından ayırma tekniği var mıdır ?
Sayın Murtiow,
Petekli balı iyice parçalayın ve bir süzgecin içine doldurun. En az 48 saat bekleyin bal alta geçecek mum da üstte kalacaktır. Süzme işlemi sırasında ortam sıcaklığı 20 derecenin üzerinde olursa bal daha çabuk akar.
Ballı peteği iyice parçalayabilmek için; peteği 3-4 saat buzdolabında bekletin. Mum soğukta kırılgan bir hal alır ve daha küçük parçalara ayırabilirsiniz.
Elinizdeki petekte muhtemelen temel petek kullanılmıştır. Orta kısımdaki plakaya kadar kaşıkla da sıyırabilirsiniz.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön