View Single Post
Eski 01-01-2011, 00:32   #12
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Toprak dostlarına açıklamalarım.

Ey toprak dostları.

Önce bu konuya ilgi duyanlara teşekkür ederim. Topraklara yapılacak hizmetlerin hesabı yapılamaz, bu hesabın sonu hüsran demekdir hasadla kaldırdığımız ürünle beraber toprak yapısının organik özellik değerleride dibe vurmaktadır.

Toprak hazırlığı ve yeni ekim dönemine kadar toprak içi canlıları beslenme barınma zorlukları içinde kalmaktalar, halbuki hasat içinde ürünün samanını bulunduğu yerde bırakmış olsak bile bu büyük bir değer ifade eden bir organik madde katkısı sağlıyacak bir oluşumla beraber malç olayına hizmet edecekdir.

Bu da bir maliyet yaratacak bir olay değildir, tabi olaylara bakmasını bilmek önemli, ama bizim tarım insanımız sinekten yağ çıkaracak hesaplar içinde toprağın değerleri olan samanı satarak ek gelir sağlama düşüncesiyle toprakların sömürüsüne meydan vermektedir.

Kaldı ki bu açıklamalarımı anlıyacak düşünce yapısında insanı görmek mümkün değil, ispatı meydanda değilmidir, mevcut anızı yakarak mazot tasarufu içinde olan insanın toprakların organik yapısına verdiği zararı tasavvur edilememekle bu durum daha net anlaşılmaktadır.

Arkadaşlarımın başlığa getirilen yaklaşımlarından kendi payıma bu yorumu yaptım, katılımlarınızın devamını beklerken, topraklar adına yorumlarım sürecektir.

Topraklar adına şükranlarımı sunarım.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön