View Single Post
Eski 06-02-2007, 19:31   #36
Karga
n/a
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: -
Mesajlar: 103
Çiçeğim öleli aylar oldu. Lakin, bu kök hastalığından - sanırım - kurtulamadım; kurtulmak bir yana, diğer çiçeklerime ve ağaçlarıma da bulaştırdım.

Sayın fmt79 ‘un bu hastalıktan korunmak için yazdığı yazıyı da okumama rağmen, unutkanlık mı, ahmaklık mı, yoksa bir anlık gafletten mi bilinmez, dua çiçeğinde saksısında bulunan toprağı, yeni aldığım torf ile harmanladım. Bu harmanlama işlemini iki ayı geçkin bir süre önce yaptım. Torf ile beraber, bir miktar bahçe toprağı ve talaşı da bu karışımın içerisine kattım.

Suda köklendirdiğim ( kök uzunlukları yarım metre olmuştu ve kılcal kökleri çıkmıştı ) üç dal salkım söğüdü, ayrı ayrı saksılara diktim. Yaklaşık bir buçuk ay sonra, söğütlerin yaprakları kurumaya ve dökülmeye başladı. Sonra dalları kurudu ve şuanda ölmek üzereler.

Yine söğütler ile aynı zamanda diktiğim, menekşeler öleli çok oluyor.

Uzun uğraşlar sonucu – suda - köklendirmeyi başardığım üç renkli kauçuk da, saksıya diktiğimden bir buçuk ay sonra yapraklarını döktü ve öldü.

Dua çiçeğimde kullandığım toprakla harmanladığım torfu hangi saksılarda kullandığımı hatırlamıyorum.

Bu kök hastalığını topraktan uzaklaştırma yahut yok etmek – sanırım – zor. Saksılardaki toprakları çiçeklerle beraber atsam ve saksıları da yıkasam ( olmadı atsam ) bu hastalıktan kurtulabilir miyim?

‘’ Belki de kök hastalığı değildir ve ben bir şeyi yanlış yapıyorumdur ‘’ diyorum ama, söğütlere bakınca, dua çiçeğinde yaşadığım sorunların aynısını görüyorum.

Sorun, havaların kapalı, odamında – biraz - loş olması dolayısıyla, bitkiler yeterli ışık alamadığından mı kaynaklanıyor acaba?

Fotoğraf çekme imkanım şimdilik yok, gerekli görülürse, ancak hafta sonu fotoğraf çekebilirim.

Saygılarımla...

---------------------------------


Sayın sukranayalp,

Mesajınızı yeni gördüm. Afedersiniz.

Geç de olsa, teşekkür ederim.

Saygılarımla...

Karga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön