Kara Lahana Çorbası
3 demet kara lahana
Bal kabağı 2 dilim
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
1 su bardağı mısır konserve
Tuz, karabiber ,kırmızı biber.
Arzuya göre kuyruk yağı
1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin
|