View Single Post
Eski 27-12-2010, 21:05   #26
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sevgili elek, ben eğer ayarlayabilirsem at gübresi veya çürüyebilir organik atık karışımlarından bir biyogaz üretim ortamı düşünüyorum ve eğer ayarlayabilirsem 200-1000 litrelik bir tank düşünüyorum sistem belki yarı yarıya toprağa gömülmüş tankların giriş ve çıkış noktası ayarlamasıyla çalışan tepeden boru i,le güvenlik valfine dayanacak yani bir nevi hindistan sisteminde olduğu gibi. Fidanlığa her zaman gitmediğimden oluşacak gaz bana yetecektir diye düşünüyorum.

Bu arada iki sorun üzerinde araştırmalarım devam ediyor birincisi sizinde güvenlik tedbirlerinde dile getirdiğiniz (uyarılarınız için teşekkür ederim çok iyi oldu) H2S ve CO2 nin ortamdan uzaklaştırması yöntemleri, ikincisi ise oluşan gazın gerek naylon tüplere depolanması veya tüp şeklinde tanklara nasıl depolanabileceği.

Zira hava şartlarından dolayı kış aylarında üretim ısıtma olmasa sekteye uğrayacaktır bu da gazın kışın üretilemeyeceği anlamına geliyor ve yaz aylarında oluşan fazla gazın depolanma şartlarının önemini gündeme getiriyor çünki gazı depoladığımda komşu Hacım var Süleyman amca belki sistemden onu yararlandırabilirim diye düşünüyorum. Elbette bizim bir yanımız öğretmen olduğu için sistemi öğrendikçe birilerine öğretmekte yaptığım diğer bir şey . Hatta başarabilirsek eski okulumda bu konuyla ilgili bir AB projesi de bu arada elden çıkabilir.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön