View Single Post
Eski 26-12-2010, 21:42   #43
Asya_lotus
Ağaç Dostu
 
Asya_lotus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 235
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koala980 Mesajı Göster
Sayın Rodoslu,
İnanın bir cevap almış olduğuma 'orkideleriniz kurtulur' ibaresine sevindiğim kadar sevindim. İnsan tecrübesiz de olunca ne yapacağını bilemiyor. Bu konuda ciddi bilgi sahibi ve forumda emeği geçen uzmanlarımızın fikirleride benim için çok önemli. Onlardan çok şey öğreniyorum.
Şu anda bir phal.im diğerleri ile aynı camın önünde duruyor. Alalı iki ay kadar oldu.Tomurcukları büyüdü ve çiçek açtı.Aralık başından beri çiçekli ve üzerinde yeni tomurcuklarını büyütüyor.Sanırım bu aydınlığın yeterli olduğunu gösterir.
Ben köklere uygulamak için captan almıştım. Bu yeterli olur mu? Permasol nasıl uygulanıyor anlatabilir misiniz?Onun kullanımını forumda okumadım, belki ben atlamışımdır. Evde permasolde var.
Çok teşekkürler hızlı cevabınız ve verdiğiniz bilgiler için.
Aslında bende profesyonel degilim, sadece çocuklugumdan beri orkideler meraklıyım. Burda ustalar varken, bekledim, belki cevaplanır birisi. Maalesef. Ben de bu foruma katılıyom - yeni bilgi almak, ve paylaşmak. Permasol konusunda - 1 tabletten çok küçük bir kısım 1 litre su ile karıştırıyom, suyu açık pembe rengi olsun, o suyunde yarım saatte kadar tutuyom kökler. Sonra 1-2 saat köklerini kurumaya bırakıyom, böyle bitki dikim için hazır oluyo. O kadar. Amo Siz,koala980, orkide çok güzel hazırladınız yeni dikim için, kökler çok iyi durumda - bu phalaenopsis yaşayacak. Şimdi sadece sıcak ve aydınlık yerde bitki tutun. Spagnum moss konusunda - acıl durumunda ben onu çiçekçilerden alıyom. Bir avuç mutlaka bir çiçekçi paylaşılır sizden.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön