View Single Post
Eski 06-02-2007, 12:01   #8
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
henüz 2 sayı yaptım.
------
3 tenekeye 5 er kivi tohumu ektim. 22 gündür çıkmadılar.-soğuklama yapmamıştım. şimdi 10 kadar tohumu 15 gün soğukladıktan sonra ton konserve tenekesinde 3 kat pansuman gazlı bezi içinde ıslatıyorum. çimlenme belirtisi olursa hemen tenekeye alacağım.
------
3 tenekeye 2 şer fıstık çamı diktim.
11 günde kabuklar topraktan çıkmaya başladı. 1 i hariç hepsi çimlendi. o da çatlamış ancak çürümüş. daha sonra 2 tanesini cımbız ile çekip diğer 2 tenekeye şaşırttım. diğerlerinin kabuğunun kırılmasına yardımcı oldum. ancak onlar da birisi çürüdü biri kurudu. sanırım civcivin yumurtanın içindeki besinle bir süre yaşaması gibi çam fıstığı da tohumdan bir süre besleyici bir madde alıyor. çimlenip topraktan çıkan kabuğunu aldığım fideler artık yaşamıyor. ayrı bir yere şaşırtıp ellemediklerim şimdi 20. günde ve 2 cm kadar gövde 6 cm kadar iğne yaprakları mevcut.
---------
enginar tohumu sandığım pirince benzeyen şeylerden bir şey çıkmaya hiç niyeti yok.
----------
evde bulduğum acur mu kavun mu bilemediğim tohumları ton balığı konservesi kutusunda kivilerle beraber 2 gün buzdolabında ıslattım, daha sonra sobaya 20-30 cm aralıta 3. günde çimlendiklerini gördüm. toprağa aldım ancak filizlenme belirtisi yok 4-5 gün oldu galba.
----------
bahçeden soğanlı bir bitki getirmiştim. bahçeyi sürerken topraktan dışarı fırlamış. topraksız olarak getirdiğim için üstündeki yaprakları kurumaya hatta sararmaya başladı.-kola tenekesinde-
------------
yine bahçeden IBA denemesi yapmak için 2+2 çubuk elma, 2+2 çubuk deli zeytin, 2+2 çubuk hanımeli getirmiştim 10 gün önce. 2 şerini IBA 2şerini normal yolla kola tenekesine daldırdım. hanımelinin IBA lı olanın yaprakları büyüktü ve yeşil yaprak biti sarmış vaziyette. toprakta beyaz noktalar gördüm mantar mı diye bakınırken yapraklarda karacaları gördüm. şimdi bir başlıkta pet şişe den yapılan sera yı uyguladım. 2,5 lt kola şişesini yukarıya yakın kestim, içine kola tenekesini komple yerleştirdim ve üstüne da üst kısmı kapattım ve karantina yaptım. ancak az önce çeliklerin en üstünde biraz küf belirtisi vardı kapağı açıp balkona koydum.
-----------
2 kök çilek söktüm topraklı 2 tenekeye koydum. ışığın fotosentez yapılabilirliğini test etmek için. 3 adet florasan şu an iyi çileklerde 3-4 er adet yeni yaprak çıktı ve 3 cm kadar boylananı var. bu gidişle çilek bile yapacak galiba.
------------
son durum: akvaryumda 1 tane sümüklü böcek var. bir daha görürsem alıp balkondaki kuşlara yem yapıcam.
meyve sineğine benzeyen küçük sinekler var.
kendi kendine çıkmaya çalışıp yamulan çam fıstığının sapında çürüme var.
sanırım bu ilk çam fıstıklarındaki toprak fazla süzek geldi yani kumluydu.
şimdi elimdeki 3 çuval gübre ile 1 çuval kadar kumlu-gübreli-milli toprağı harmanlayıp yeni bir karışım yapmalıyım. hatta çam fıstıklarını şaşırttıktan sonraki seferde su verdiğimde su tamamen toprağın (gübrenin) üstünde kalmıştı ve birkaç dakika.da ancak emildiğini gördüm. bu da kalitesi torf a yakın anlamına geliyor sanırım.
resim de ekleyeceğim ama babam flash diskimi kaybetti. evdeki bilgisayara resimleri taşıyamıyorum. resimler işyerinde kaldı.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön