View Single Post
Eski 23-12-2010, 18:29   #1
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Isırganotu çorbası

Bugün, deli gibi işimin arasında komşum "pazar" deyince bütün planım değişti, zaten fırsat yaratıp gidemiyorum.

Pazarın girişinde bir teyze otlar, unlar, kestane, hamur işleri ile güzel bir tezgah hazırlamış. Yabani ot yemekleri pişirmeyi şimdiye kadar pek denemedim ama ısırganotunu görünce tanıdım. Biraz ısırganotu, biraz radika ve Kastamonu'dan fırınlanmış mısırunu aldım.

Öğlene acele ısırganotu çorbası yapmak için internetten azıcık araştırdım ama ne araştırmaya ne de pişirmeye vakit pek olmayınca olduğu kadarıyla yaptım, yine de güzel oldu.

Yaptığım şekli aşağıda yazacağım ama bu sefer koklaya koklaya içine ne katacağımı düşünmeye vakit olmadığından, bir dahaki sefere daha iyi olacağını ümid ediyorum. İçine neler yakıştırısınız?

Bir demet ısırganotu
1 iri soğan
2 diş sarımsak
az tereyağı ve zeytinyağı
3 kaşık kavrulmuş mısır unu
tuz
..... ne yakıştırırsak (burası için fikirler bekliyorum)

Ispanakları eldiven giyip iyice yıkayıp ayıkladım. Çok tazeymiş, eldivene rağmen elimde hâlâ sızlayan yerler var. Bir kısmını çay demlemek için , büyük salata kasesini dolduracak kadarını çorba için, kalan sap ve kötü yaprakları da bitkiler için ilaç yapmak üzere ayırdım.

Bir soğanı doğrayıp tencerede zeytinyağıyla kavurmaya başlarken mısır ununu (mis gibi kokuyordu), tuzunu ilave ettim. Soğanlar biraz kavrulunca ısırganotunu kattım, su ilavesi ile (et suyuyla daha iyi olabilir) kaynamaya bıraktım. 15-20 dakika sonra parçalayıcıdan geçirdim. Sarımsağı soğandan sonra katmayı unutmuşum, az tereyağında çok ince doğranmış sarımsağı kavurdum, nane ilave edip çorbaya karıştırdım.

Tadını beğendik (brokoli çorbasından çok daha güzel geldi) ama bir şeyler gerekiyor yine de.

Sizce?
1- Süt
2- Pul biber
3-....

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön