Konu: Lâkerda
View Single Post
Eski 23-12-2010, 18:24   #11
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Başlık uygun değil ama araya sıkışıvermiş olsun.

Yarım kilo taze iri hamsi orta kılçığı alınarak yaprak misali temizlenip yıkanır. Kağıt havl veya peçeteyle suyu alınarak kurulanır. 4-5 limonun suyu sıkılarak hazırlanır. Dar ama derinliği olan dibi düz ve cam bir kâse, kap vs. bulunur. En dibe bir sıra hamsi, sırtları aşağıda olacak şekilde dizilir. Üstüne biraz limon suyu gezdirilerek her yeri limon suyu ile ıslatılmış olur.

Bunun üstüne şaşırtmalı olarak bir sıra daha balık dizilir ve yine limon suyu gezdirilir. Balık bitinceye kadar aynı şekilde devam edilir.

En son kalan limon suyunun hepsi kaba boşaltılır. Öyle ki, balık hava ile doğrudan temas etmesin. Kap, kapağı kapatılarak dolaba konur. 24 saat sonra böylece limon suyunda pişerek bembeyaz olmuş balıklardan istediğiniz kadar çıkartılır. Limon suyunun peçete ile alıp, istiyorsanız biraz tuz serpeleyip yiyebilirsiniz

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön