View Single Post
Eski 23-12-2010, 18:10   #23
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Bizde balık çorbasını babam pişirirdi. Sadece kendi avladığı balığın tenceye zor sığan kafasıyla yapardı. Sebzeleri sadece suya lezzet katması için kullanırdı. Hepsi haşlanınca süzüp, kafanın yanaklarındaki bembeyaz ve lezzetli etleri çorbaya katardı. Uzun yıllardır dalmadığı için geçmiş zaman kullanarak anlattım.

Ancak geçen hafta Yeniköydeki bir balıkçıda kremalı balık çorbası içtik ki ben ilk kez rasladım doğrusu. Mantar çorbası gibi ama içinde mantar yerine balık parçaları vardı. Lezzetliydi lezzetli olmasına ama hiç balık tadı yoktu.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön