View Single Post
Eski 23-12-2010, 08:50   #16
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Verdiğiniz tarif benim çorbama uyuyor. Benim demem yanlış kaçar, daha doğrusu Kör Agop'un balık çorbası demeliydim.
Kumkapı'da Nihat restoranda içmiştik ve çok hoşumuza gitmişti.

Ben içine sebze koymuyorum, sadece irice balık parçaları oluyor.
Çorba yapacağım zaman da tercihim; Kırlangıç veya Lipsoz veya deniz levreği gibi beyaz etli balıklar olur. İskorpit ten de yaparım.

Meyane için koyacağınız tereyağ 1-2 tatlı kaşığını geçmez, inanın lezzeti daha başka olur.

( şu balık şeklindeki kalıbım bir elime geçse de hemen çorbamı yapıp ikram etsem. Milföy hamurundan yaptığınız minik minik balık figürleri de çorba üzerinde pek bir şık duruyor)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön