View Single Post
Eski 23-12-2010, 08:39   #15
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın Eser İlhan,

Her yiğidin yoğurt yiyişi gibidir balık çorbası yapımıda. Ancak ana malzeme beyefendinin yazdığı gibi iskorpit cinsi balıktan olursa lezzet yüksek olur. En makbulüde adabeyi denilen cinsidir. Son bir kaç yıldır kıymeti anlaşıldı bu adabeyi denilen derin su balığının, mezatlarda bazen saragoz fiatına gider oldu. Eskiden tezgah üstüne dahi komazlardı.

Bunun yanında laos gibi gene taş ve derin su balıklarının irisi denk gelirse onların kafası ayrılırdı çorba yapımı için. Şimdilerde zaten irisi kalmadığından bu tür çorbalık balıkların siz en iyisi adabeyi bulmaya çalışın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön