Bu olabilirmi Sevgili Kiraz Hanım
Balık Sarma
Levrek veya fileto çıkarılmış olan iskorpit balığından yapılan balık sarma için söğüş usulü doğranmış kuru soğan, pirinç, rendelenmiş havuç, dereotu, karabiber, nane, tuz , dolma içi gibi hazırlanıyor. Fileto balıklar haşlanıp kılçıkları çıkarılıyor, küçük parçalara ayrıldıktan sonra malzemeyle karıştırılıyor. Bir tarafta pazı yaprakları hafifçe haşlanıp, içine malzeme konulduktan sonra yaprak sarma gibi sarılıyor. Balık sarmalar bu defa tek sıra halinde tepsiye diziliyor ve içine bir bardak su, limon ve zeytinyağı konulduktan sonra üstü folyo kâğıdı veya kapakla kapatılıp 15-20 dakika pişiriliyor. Soğumaya alınan balık sarmalar zeytinyağlı olduğu için soğuk olarak yeniyor. Püf noktası yağ miktarının ölçülü olması ve fazla pişirme durumunda, pirinçli iç malzemenin sarma içinde aşırı yumuşak olması.
http://www.sihirlitur.com/mezeler/index.html