View Single Post
Eski 22-12-2010, 20:36   #16
bettyycim
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Bu olabilirmi Sevgili Kiraz Hanım

Balık Sarma
Levrek veya fileto çıkarılmış olan iskorpit balığından yapılan balık sarma için söğüş usulü doğranmış kuru soğan, pirinç, rendelenmiş havuç, dereotu, karabiber, nane, tuz , dolma içi gibi hazırlanıyor. Fileto balıklar haşlanıp kılçıkları çıkarılıyor, küçük parçalara ayrıldıktan sonra malzemeyle karıştırılıyor. Bir tarafta pazı yaprakları hafifçe haşlanıp, içine malzeme konulduktan sonra yaprak sarma gibi sarılıyor. Balık sarmalar bu defa tek sıra halinde tepsiye diziliyor ve içine bir bardak su, limon ve zeytinyağı konulduktan sonra üstü folyo kâğıdı veya kapakla kapatılıp 15-20 dakika pişiriliyor. Soğumaya alınan balık sarmalar zeytinyağlı olduğu için soğuk olarak yeniyor. Püf noktası yağ miktarının ölçülü olması ve fazla pişirme durumunda, pirinçli iç malzemenin sarma içinde aşırı yumuşak olması.

http://www.sihirlitur.com/mezeler/index.html

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön