View Single Post
Eski 21-12-2010, 20:05   #5
Hhatice
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Ben uskumrudan yapıyorum .Palamuttan hiç duymadım .Sevgili Kiraz Teyzeniz filan yok mu? Belki akrabalardan bilen vardır .Çok merak ettim palamut dolmasını


Uskumru dolması

Uskumru balığının solungaçlarını çıkarıp .içini boyun kısmından temizliyoruz.Karnını yarmadan temizlememiz gerekiyor. Balığımızı yıkıyoruz.Sonra tezgahın üzerine aldığımız Uskumru balığını inciltmeden kuyruk kısmının en uç noktasından kılcığını kırıyoruz. Avucunuzun içi ile tezgahta yuvarlayarak kılçığını ve etlerini boşaltın .İçi boşalan Uskumru balığının etlerini ayırın .Derisi kalın olduğu için patlamıyor.

Tavada zeytin yağını biraz ısıtıp
ince doğranmış taze soğanı, ince doğranmış biberi ,maydonoz,1-2 diş sarımsak ve balık etlerini tuz ve karabiberi ilave ediyoruz .Kavuruyoruz.daha sonra balığın boyun kısmından kavurduğumuz karışımı dolduruyoruz .Ben ilk öğrendiğimde içini fazla doldurmuştum .Biraz patladı .

Balığı çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıyoruz..Yumurtaya mutlaka az su ilave edin ki saçak yapmasın kızartırken
Afiyet olsun .Biraz uğraştırıyor ama gerçekten çok lezzetli oluyor.


Düzenleyen Hhatice : 22-12-2010 saat 19:37
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön