View Single Post
Eski 21-12-2010, 14:43   #13
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın Eser İlhan,
Balık çorbası yapacaksanız balıkçınızdan aldığınız balığın (eğer temizleterek alıyorsanız) mutlaka derilerini ki fileto çıkarken bunu alırlar, mutlaka isteyin. Balığın kafasını da alın.

Balığınızla birlikte bu deri ve kafaları da tencereye koyun. Bir iki defne yaprağı da eklemeyi unutmayın. Deri altı yağları balık çorbasına çok lezzet verir.

Daha sonra kevgirden süzerek alırsınız.

Çorba suyunu koyuca seviyorsanız, biraz unu kısık ateşte pembeşeltirin ve balık suyunu azar azar yedire yedire ilave edin. Böylece istediğiniz kıvamda suyunuz olur.
Başları da pişirmek için balığın çok taze olması gerekiyor, yoksa çorbanın kokusu güzel olmuyor (başıma gelmişti).

Balık çorbasına sarımsak da çok yakışıyor. Lagos da, çorba yapmak için iyi bir balık. Bol miktardaki kılçığı atılsa bile, kılçıktaki yararlı maddeler çorbaya geçmiş oluyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön