View Single Post
Eski 20-12-2010, 20:47   #15
yaşar kaptan
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Tamam hadi başlıyoruz.Alınacak ahtapot çok önemli,kilonun üstünde olmalı mümkünse 2 kiloluk güzel olur.Ahtapotu aldık ama neyazıkki hemen yapmaya başlayamıyoruz çünkü en az bir hafta dondurucuda donuk olarak beklemeli.Hemen yapma imkanıda var ama çok zahmetli yüzlerce defa ahtopotu baglayıp taşlara vurmanız gerekecek.siz iyisimi bir hafta önceden yapmaya karar verin.Donmuş ahtapot dolaptan çıkarılıp çözüldükten sonra kafasını kesip atın.ahtapot temizlendi.kesinlikle tatlı su degmemeli..yoksa bütün büyü bozulur.İkan varsa deniz suyunda yıkayın yoksa ellemeyin hiç.Dogruca düdüklü tencereye koyun.üzerine bir su bardagı şarap ekleyin ve bir ortaboy soganı soyup bütün olarak koyduktan sonra işlem tamamdır..sakın tuz koymayın.yeterince tuz ahtapotun içinde var.hatta fazlası bile var..Tencereyi kapatıp ocagı yakın buhar çıkmaya başladıgında düdügü kapatıp sadece 45 dk pişirin süre sonunda tencereyi açıp ahtapotu bir süzgece alın.biraz soguyunca ahtapotun derisini hafifçe elinizle soyun..ve o anda biraz kesip agzınıza atın ve neler oldugunu bana söyleyin

Eklenen Resimler
 
yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön