View Single Post
Eski 20-12-2010, 19:22   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Midye Köftesi

Midye dolmasını, midye tavasını yemişsinizdir ama midye köftesini yediniz mi bilmiyorum?

Ballı karidesin tarifini verirken orada midye köftesinden de bahsetmiştim. Bazı arkadaşlar tarifini istemiş. Bugün yaparken sizin için fotoğrafladım.


Ben bunu, Gelibolu-Güneyli köyünde Orfoz Restoran da yemiştim. Çok hoşuma gidince de tarifini aldım.

1 paket temizlenmiş iç midye
1 iri kuru soğan
1 demet maydanoz

tuz, karabiber, yenibahar.

Un, süt, yumurta.

İç midyelerin siyah kenarını keserek atın. Diğer kısmını iki ve ya üçe bölün.
Kuru soğanı ince ince çeltin.
Maydanozu ince ince doğrayın.

Tencere içine çok az sıvı yağ koyup (2 çorba kaşığı kadar) soğanları hafifçe pembeleştirin ve üzerine küçük küçük doğranmış midyeleri ve maydanozu ilâve ederek kavurun.
Üzerine biraz karabiber, tuz ve yeni bahar ilave ettikten sonra isterseniz 2-3 çorba kaşığı şarap ilave ederek bir taşım da kapaksız kaynatarak altını kapatın.

Başka bir tencereye 4 çorba kaşığı kadar un koyarak hafifçe pembeleştirin buna biraz süt ilave ederek koyuca bir beşamel sos yapın ve hızlıca çırpın, daha sonra ılınınca bu beşamel sos içine 1 yumurta (tamamı) kırın ve karıştırarak bu malzemeyi midyeler ile birleştirin.

Müjver havasında bir malzemeniz oluyor. Çok cıvık olursa az bir unla biraz daha koyulaştırabilirsiniz.

Mermer tezgahınızın üzerine bol un serperek, 1 tatlı kaşığı dolusu olarak aldığınız bu müjverimsi karışımı unun üzerine koyarak baş parmağınız kalınlığında ve boyunda köfteler meydana getirin. Malzeme biraz cıvık olduğu için avuçlarınızı da unlayarak şekil verin. Daha sonra kızgın sıvı yağda kızartın.

Midyeler, soğan ve maydanoz.

Name:  PC200167 (600 x 450).jpg
Views: 1224
Size:  65.3 KB

Name:  PC200170 (600 x 450).jpg
Views: 1320
Size:  44.0 KB

Name:  PC200169 (600 x 450).jpg
Views: 1275
Size:  43.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön