View Single Post
Eski 16-12-2010, 21:44   #8
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
deyip kaçmak yok Nasıl yapılıyor öğrenmeyelim mi?

Tabii ki sayın malina. Ben keşkeği, sonradan öğrendiğim halde yiyenler tarafından beğenilir.

Keşkeği bugün iki su bardağı keşkeklik buğdaydan yaptım. Belirli bir ölçüsü yok. Bu kadarı 10-12 kişilik oluyor.

Keşkeklik buğday, akşamdan ayıklanıp yıkandıktan sonra üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su ilavesiyle 10-15 dk. kaynanatılır. Ocaktan alındıktan sonra üzerine tekrar soğuk su ilave edilir.

Akşamdan kaynatılan keşkeklik buğday, süzgüye konarak iyice yıkanır.
Düdüklü tencerenin içine, tabanını yağlayacak kadar sıvı yağ konur. Yıkanan keşkekliklerin birazı tencereye konur. Eti ilave edilip üzerine tekrar keşkeklik konur. Üzerine kaynak su ilavesiyle kısık ateşte 1,5-2 saat pişirilir. Tabii tuz ve karabiber eklemeyi unutmadan.

Pişen keşkek, tahta kaşıkla sakız gibi olana kadar dövülür. Servis tabağına alınıp, üzeri kızdırılmış tereyağ ve karabiberle süslenir. Aslı tahta kaşıkla dövülür ama bugün robottan geçirdim.
.

Name:  keşkek.JPG
Views: 2967
Size:  43.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön