View Single Post
Eski 13-12-2010, 19:44   #5
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum, bu başlık benim kadar sizlerinde desteğiyle gelişecek. Görüyorum ki bir değil bir kaç kişinin olaya omuz vermesi bu yükün daha iyi taşınmasına etkili oluyor o nedenle herkesden destek bekliyorum öyle ki internette biyogaz dendimmi bu başlıkta aranan bilgi bulunsun arayanıda bilgiye doyursun diye düşünüyorum.

İlgili başlıktaki mesajda ki olayda geçmiş bilgilerime dayanarak söylüyorum biyogazdır. Çürümeyle ya da bakteri faaliyetiyle çıkan gaz her zaman aynı gazdır sadece oransal farklılıklar vardır. Bu konuyla ilgili zaman içerisinde eminimki farklı materyallerin kullanımından doğan gaz üretim oranları başlıkta yer alacaktır. Önemli olan biyogaz üretip periyotlarındaki aşamaları ve uygulama/kullanıcı kolaylığı olan metotları burada ortaya koyalım. Şimdi kış ve belli ki fena bir kış olacak, her şey yolunda giderse bahardan sonra kendi biyogazımızı üretecek bilgi birikimine sahip olarak tesise doğru adım atabiliriz. Şimdilik teoriğini halledelim.

Şunuda söylemeliyim ki yabancı dili olan arkadaşların benim yarım yamalak ingilizceme rağmen benim bu başlığa yapacağım katkılardan daha fazla katkılar yapabileceğini düşünüyorum. Şimdilik benimde yararlandığım halde buradaki linkte oldukça fazla yabancı PDF dökümanı bulmak mümkün ancak bende bir yere kadar yararanabildiğimden yabancı dil bilen arkadaşlardan desteklerini esirgemeyeceklerini umuyorum ayrıca aynı yerde yerli dökümanlarda bulmak mükün..


Örneğin aynı siteden alınan şu belge bilim teknik dergisininki kadar oldukça fikir geliştirecektir.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön