Konu: Krem Karamel
View Single Post
Eski 12-12-2010, 16:53   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Krem Karamel

Evde bol köy yumurtası olunca tüketmenin yollarını arıyorum. Hemen aklıma Krem Karamel yapmak geldi. Hazırladığım Krem Karameli sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

6 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi.


Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın. Çok yakmamaya dikkat edin ki acılaşmasın.
Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice soğusun.

Çırpma kabına 6 adet yumurtayı, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyarak iyice çırpın, daha sonra buna 1 kg soğuk sütü ilave edin ve mikserle bir iki dakika çırpın. Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave ederek bütün malzemeyi soğumuş haldeki karamelli payrexe boşaltın.

190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine, içinde sıcak su olan bir tepsi içine payrex kap yerleştirilir, yani kap direkt ısı olmadan sıcak su içinde pişer) pişirilir.
Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor. Ama siz kibrit çöpü ile de kontrol edebilirsiniz.

Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor, yavaşça payrexi tepsi içinden alarak bir nihale üzerine oturtun ve soğumasını bekleyin. İyice soğuduğunda hafif hareketlerle sağa-sola döndürün bu arada hafif hafif karamel suyunun çıktığını görürsünüz.

İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin.
Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Yumurtalar...
Name:  PC120147 (600 x 450).jpg
Views: 4431
Size:  59.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön