View Single Post
Eski 10-12-2010, 22:49   #144
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biyologist Mesajı Göster
Hayranlık verici, çok güzel. Benim soruma da cevap verebilir misiniz? Yapraktan çoğaltabilir miyim çilli begonyayı? ya da nasıl çoğaltabilirim?
Sn Biyologist., begonyaların çok farklı türleri var. bunlardan birisi de Çilli begonya dediğimiz (Latincesini bilmiyorum) bu başlığın konusu olan tür. Bu türün dışında Rex begonya( Yaprakları güzel), Yumrulu (Non-stop) denilen türü nün deçiçekleri çok güzel olur. Her türün çoğaltma şekilleri az-çok farklılık gösterir. Örneğin rex begonyalar; yaprak damarlarının köklendirilmesi ile yeni bitki yaparken, Yumrulu begonyalar tohum ve yumrularıyla çoğaltılır, Çilli begonya ise dal çelikleri ile çoğaltılabilir.

Çilli begonyanın dal parçasını bir bardak içinde suya bırakın , yarı aydınlık bir ortamda unutun. Yaklaşık 1 ay kadar sonra gövdeden kökler verdiğini görürsünüz. kökleri su içinde biraz daha gelişince uygun bir saksıda toprağa dikin, sulayın. Aydınlık ve ılık bir yerde daha iyi gelişecektir.

Çürüme meselesi biraz suda bakteri veya Fungusların gelişmesinden kaynaklanabilir. önlemek için: İyice kaynayıp- soğumuş su kullanın ve bardak(Kap) temiz olsun. Ama ikide bir temiz su koyup rahatsız etmeyin kökleri. sadece kaynayıp-soğumuş su ilave edin suyu azalınca.

Başka birşey istemez. İyi akşamlar.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön