View Single Post
Eski 04-02-2007, 15:50   #26
saka
Ağaç Dostu
 
saka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 378
Erkan Bey, bitki besinleri konusunda tutumlu davranılması gerektiğini daha önceki yazılarınızda da vurgulamıştınız. Ben buna rağmen eser miktarda da olsa elimiz alıştığından olsa gerek, katkılar ilave etmişim... Anlattığınız şekilde daha fakir bir taban kurulumu hazırlamaya çalışacağım. Şimdi aklıma geldi ki, keşke sizden bir iki avuç sarı torfta bereberinde istemeyi akıl etseymişim. Bu konuda malesef elde var = sıfır.

Sulama suyu için genel etoburların ihtiyaçları gibi mi yaklaşmak lazım yoksa (çeşme suyu veya RO içme suyu arasında) nasıl bir tercih yapmam sizce daha uygun olacaktır?

En azından iki saksıya bölüp, saksıların birinde daha fakir ve asidik bir zemin yaratmaya çalışacağım. Bu aşamada mevcut hali bana su altına indirilmeye pek uygun gelmedi, dediğiniz gibi önce kendini toplarlayıp serpilmesi ve hiç olmazsa kafalarını topraktan yukarı doğru uzatmalarını beklemeyi düşünüyorum.

Livida'da benzer bir hata yapıp erken su altına indirmiştim. Bu sefer önce gözümle karasal olarak serpildiğini görmek istiyorum. Ah bir kafalarını kaldırsalar, gerisini halledeceğime inanıyorum.

selamlar,

saka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön