View Single Post
Eski 04-02-2007, 12:27   #25
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Ben utrileri saf torf veya torf-perlit karışımına dikiyorum. burda şu etapda herhangi bir ek NPK humikasid veya iz elementlere bu bağlamda ihtiyacı yok. CPlerle çaılışırken şu ana fikri aklınızdan çıkartmayın.
bu bitkiler hepsini değilsede büyükçe besin ihtiyaçlarını yakaladıkları avlardan elde edilecek şekilde köklere sahipler. ve ilave gübrelemelere aşırı tepki verirler.
utrinin üzerinde görülen tek tük yapraklar birbirinden bağımsız gibi görünse de asıl oluşumu ağ gibi karmaşık vede kapanları buna bağlı dev bir sistemdir.
bu kökler kapanlarına düşen yaratıklarla beslenir iken torf daki humik asit de onlara yeterdi ekden bir leonardit ve iz element eklemesine ne tepki verirler bilemiyorum ancak iyi gelemiyeceği kanısındayım.
bu plastik kabın altına 1 cm kadar perlit serilse vede saf sarışın torfun kum veya perlit karışımı bir tabakaya oturtulup sulu tutulsa yeterli olacaktır. gramini folia şu etapda yaprak köklerine kadar su içinde kalabilecek konumdadır. bunun yanı sıra bir tür moos oluşumu varsa da ana kütle torf içinde gömülü olandır vede şimdi açılamıyacak kadar içiçe örülmüş gibidir. tamamen submers olurda torfdan ayrı oluşumlar sağlamak da bize gösterdiğiniz resimlerdeki gibi mümkün.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön