View Single Post
Eski 06-12-2010, 09:59   #10
aktifkarbon
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Türkiyede aktif karbon üretim tarihi

Öncelikle kendimi tanıtayım: yukarıda www.aktifkarbon.com olarak linkini verdiğiniz site benim sitem.
Evet o sitede söylediğim gibi malesef tek üreticiyim..aslında üretici idim
Bu ülkede hiçbir başarının cezasız kalmaması gibi bir alışkanlık var bilirsiniz. Ben bu kuralı bozamadım ve malesef ben de cezalandırıldım.Neyse bunlar farklı bir sorun. Burada bir iki satır da olsa konu ile ilgili çalışma yapanlara yardımcı olmaya çalışayım.

Evet oldukça stratejik bir ürün. tonu 4-5 bin TL seviyelerinin üzerine çıkmakla birlikte sorununuzu çözecek uygun aktif karbon bulmanız fiyattan çok daha büyük sorun. Şu aralar aktif karbon resmen yok satıyor. O nedenle daha bilinçli ASPARAGAS'sız ve REEL çalışmalarla konuya ilgi göstermek gerekiyor.

Yukarıda kimyasal ve fiziksel aktivasyon arasında iyi, tercih edilebilir bir yaklaşım vardı. Aslında sorununuza hangisi cevap veriyorsa o iyidir. kemikten yapılanın kandan yapılana , odundan çekirdekten veya hindistan cevizinden yapılana üstünlüğü yok. Bu sadece sorununuza uygun hammadde ve uygun aktifleştirme yöntemi ile alakalıdır.

Geri kazanıma gelince: Malesef ülkemizdeki tek aktif karbon üretim tesisi bir resmi ihaleden sonra durdurulmak zorunda kaldığından rejenerasyon dediğimiz yöntemi uygulamak mümkün değil. Umarım o ihalede yapılan hatalardan dönülür ve tekrar üretime başlarız. Kullanılmış olan aktif karbonlar tehlikeli atık sınıfına girdiğinden ithal ettiğiniz ülkelere geri yollama kapınız BASEL anlaşmaları uyarınca kapalıdır.

Çevre bakanlığının atık yönetimi ile ilgili güzel çalışmaları var ama umarım teknolojiye siyaseti bulaştırmazlar da o yol felaketlere neden olmadan güzel meyveler verir ! Bu alanda üstüme düşen her türlü göreve hazırım

Soruları olan veya konu ile ilgilenenler doğrudan veya forum aracılığı ile sorabilirler. Samimiyetle cevaplandırmaya çalışacağım.

Saygılarımla
Erhan DOĞUDAN
edogudan@aktifkarbon.com
http://www.aktifkarbon.com

aktifkarbon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön