Tadını çok sevdiğim, "kış gelip portakal çıksa da yapsam" diye dört gözle beklediğim bir kek tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Çırpma yok,kabartma yok,yağ hiç yok, fazla yumurta yok. Diyet yani
Herkese en az bir kere denemelerini şiddetle öneririm
Malzemeler:
7-8 adet kuru incir(küçük küpler halinde kesilir)
200 ml (yaklaşık bir büyük su bardağı) demli soğuk çay
4 yemek kaşığı esmer şeker
1-2 yemek kaşığı pekmez
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 yumurta
225 g kepekli un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
İncirler,çay ,şeker ve pekmez tercihen cam bir kapta bir araya getirilip biraz karıştırılır ve üzeri kapatılarak birkaç saat (daha iyisi bir gece boyunca-ben bir akşam önceden hazırlıyorum) oda ısısında dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra yumurta,vanilya,portakal kabuğu ilave edilir ve karışması sağlanır.
Un ve kabartma tozu ilavesinden sonra (bir arada elenirse daha iyi olur)önceden 170-75 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir(Kürdan denemesi).
Soğuduktan sonra güzel bir kahve eşliğinde afiyetle yenir